Mezőföldi Református Egyházmegye

A történelmi és a reményteljes jövő ünneplése - Hálaadó istentiszteletet tartottak Csőszön

2023-11-22 09:34:16 / Imre Enikő

A Csőszi Református Egyházközség november 18-án egy felemelő és emlékezetes hálaadó istentisztelettel ünnepelte közösségük szellemi és fizikai megújulását.

Az ünnepségen a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Steinbach József is részt vett, és a Mezőföldi Református Egyházmegye vezetői és lelkészei is jelen voltak, hogy együtt adjanak hálát a gyülekezet múltjáért és a reményteljes jövőért.

 

A gyülekezet hálát adott a 15 évvel ezelőtt kezdődött, és mostanra felépült gyülekezeti házért, a megújult parókiáért, a templom felújított héjazatáért és a temetőben végzett szorgalmas munkákért.

 

A gyülekezet tisztelettel emlékezett vissza múltjára is, amelyet a templomban elhelyezett lelkészek táblája őriz. Ez a tábla 1900 óta sorakoztja a hűséges lelkipásztorok neveit, emlékeztetve a híveket arra, hogy az egyházi élet és a lelki szolgálat sokkal régebbi gyökerekkel rendelkezik, és tovább fog virágozni a jövőben is.


A Jeremiás könyvéből vett igével,

"Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt az, amit neked szántak"

 

a gyülekezet megerősítette a reményt jövőre, amely már a jelenben is megélhető. Az ünnepi istentiszteletet követően szeretetvendégséggel várták a jelenlévőket, ahol a résztvevők a testvéri szeretetben folytatták az ünneplést.

 

Ez a rendezvény nem csak a közösség erősítését szolgálta, hanem lehetőséget biztosít arra is, hogy új tagok csatlakozzanak és részesei legyenek ennek az élő közösségnek.

 

A cikk a FEOL.hu-n jelent meg.