Mezőföldi Református Egyházmegye

Aktualitások - Hírek

Főoldal / Hírek

Áldozócsütörtöki köszöntő

Imre Enikő / 2024-05-09 10:48:23

"Legyen velünk Istenünk, az Úr, ahogyan őseinkkel volt. Ne hagyjon el bennünket, és ne vessen el magától! Hajlítsa magához szívünket, hogy mindig az Ő útjain járjunk, és megtartsuk parancsolatait, rendelkezéseit és végzéseit, amelyeket őseinknek parancsolt. ... Hadd tudja meg a föld minden népe, hogy az Úr az Isten, nincs más. Legyen a szívetek teljesen Istenünké, az Úré, járjatok rendelkezései szerint, és tartsátok meg parancsolatait, úgy, mint ma!"

/1Kir.8,57-61/


(A képen a Polgárdi református templom belseje látható.)

 

A Mezőföldi Református Egyházmegye lelkipásztorainak, gondnokainak, presbitereinek, gyülekezeteinkben élő testvéreinknek és minden olvasónak Krisztus szabadító és megtartó kegyelmében gazdag Mennybemenetel ünnepet kívánunk.


Az egyházmegye elnöksége:

 

tovább

Az üdvösség Isten jelenléte, megtartása és megváltása Jézus Krisztusban - Utolsó útjára kísérték Huszár Pált

Imre Enikő / 2024-05-09 10:36:03

Május 3-án, Várpalotán a református temetőben búcsúztunk Dr. Huszár Páltól, a Dunántúli Református Egyházkerület volt főgondnokától, a Magyarországi Református Egyház volt zsinati presbiteri elnökétől. A gyászszertartáson Steinbach József püspök, a zsinat lelkészi elnöke úgy fogalmazott: „Az üdvösség sisakja óv és ékesít, amit Dr. Huszár Pál élete bizonyított".

A teljes beszámoló a tovább mögött olvasható.

tovább

Gyászjelentés: Dr. Huszár Pál

Imre Enikő / 2024-05-03 10:22:36

tovább

Az élő Ige csodája - Beszámoló a Székesfehérvár Budai úti gyülekezeti házban tartott előadássorozatról

Imre Enikő / 2024-05-03 10:20:52

A Székesfehérvári Budai Úti Református Gyülekezetben négyrészes előadássorozatot tartottak az Élő Ige Éve tematikus évhez kapcsolódva. Az április 21-24. közötti sorozat második alkalmán Steinbach József püspök arról szólt, hogy mitől lesz élővé és hatóvá Isten Igéje, és milyen csodát tesz a megelevenedett betű az Úr Szentlelke által bennünk.


A teljes beszámoló a tovább mögött olvasható.

 

tovább

Mindig Isten Igéje áll a középpontban - Beszélgetés Mayerné Pátkai Tündével, a Dunántúli Ref. Nőszövetség megválasztott elnökével

Imre Enikő / 2024-05-03 10:14:34

Februárban tisztújítás volt a Dunántúli Református Nőszövetségben. Az új elnökség és a gyülekezeti nőszövetségek elnökei, országos és kerületi küldöttei április 13-án, Pápán tartottak konferenciát. A tanácskozást követően beszélgettünk Mayerné Pátkai Tündével, a megválasztott elnökkel a szövetség jelenéről és terveikről.


A teljes beszélgetés a tovább mögött olvasható.

tovább

FELHÍVÁS: Drogprevenció felnőtteknek

Imre Enikő / 2024-05-03 10:02:14

tovább

Beszámoló Mészáros János Elek koncertjéről, melyet a polgárdi református templomban tartottak április 27-én

Imre Enikő / 2024-05-03 09:53:45

A Polgárdi Református templomban április 27-én Mészáros János Elek, a 2012. évi Csillag születik televiziós tehetségkutató verseny győztese adott másfél órás koncertet.
Az alkalom nem csak egy koncert volt, hisz a református hitben élőpresbiter magánénekes a gyönyörű hangon énekelt dalok, nóták mellett bizonyságot tett Istenbe vetett hitéről is.
Az énekszámok között beszélt arról, hogy Isten mennyire szereti az embert és arra vár, hogy mi ezt felismerjük és megértsük.
A népes közönség könnyeivel küzdve hallgatta a Művész urat, amikor a hazaszeretetről énekelt.
Mindannyiunk számára egy örökre beivódó élmény maradt ez a délután.


Fülöp Károlyné

 

tovább